Nieuwsarchief


Onze ervaring met het hospice

2017-08-30 19:38:55

Onze ervaring met het hospice:

 

Logeren in het hospice?
Toen onze vader voor een operatie naar het ziekenhuis moest en onze moeder niet alleen in huis kon blijven, opperde de huisarts deze optie. Wij kenden het hospice niet maar hebben een afspraak gemaakt om te komen kijken. De rust en tijd voor jezelf, met  medische hulp op afroep, gaf de doorslag. Thuis blijven zou toch onrustiger voor haar zijn.
Onze moeder heeft op de logeerkamer haar “eigen nestje” gemaakt. Ze genoot van het feit dat ze eigenlijk niets meer hoefde te doen. Ze mocht uitrusten en genieten.    
Ook later toen ze verhuisde naar een unit bleef dit gevoel erg sterk. “Het lijkt hier wel een hotel”, zei ze regelmatig. Ze vond het fijn dat er aandacht en rust voor haar was.
Zij genoot en wij dus ook!
Toen ze later meer medische zorg nodig had en ook bij haar overlijden bleef de rust en aandacht van de vrijwilligers & leiding fijn en passend, bij ons en de situatie.
Ze proberen zo goed mogelijk met je mee te denken, vooral om alles zo fijn / prettig mogelijk te maken. Bij ons is dat zeker gelukt!

Als wij nu weer voor de keuze zouden staan zouden we precies hetzelfde doen!

 

Annemarie en Marion

Vrijwilligersmiddag bij Theehuis De Grimberg

2017-08-30 19:35:23

Vrijwilligersmiddag bij Theehuis De Grimberg op 9 juni 2017

 

Op vrijdagmiddag 9 juni  waren we met ongeveer 45 vrijwilligers van Hospice De Reggestroom uit Rijssen, te gast bij Carla Nollen van Theehuis De Grimberg in Notter.

Bij binnenkomst stond er een heerlijk kopje koffie klaar en konden we kiezen uit 3 soorten heerlijk eigengemaakt gebak.

 

Tijdens en na de koffie  heeft Dinie Roerink van Zorgaccent ons meegenomen in de wereld van dementie in de palliatieve fase.

Aan de hand van stellingen en vragen heeft ze ons in deze materie wegwijs gemaakt.

 

Na dat het een hele tijd had geregend, was het inmiddels droog geworden en was de zon gaan schijnen.

Een groot aantal vrijwilligers heeft toen een heerlijke wandeling gemaakt.

Bij  terugkomst was er gelegenheid om een drankje te drinken in de zon op het terras.

Tijdens het drankje werd er afscheid genomen van twee vrijwilligers, Hanneke Kappert en Ria Boksem, die beide vanaf de oprichting in de Hospice hebben gewerkt.

Zij werden verrast met een kleine attentie.

 

Tegen 5 uur kwamen de heerlijke geuren ons al tegemoet en was er binnen een buffet klaar gemaakt

van soep, heerlijke sandwiches, salades en warme quiches.

Het was nog steeds mooi weer , dus er kon buiten gegeten worden.

Al met al een fijne middag waar de leerzame momenten de gezellige momenten afwisselden.

Nieuws van de coordinatoren

2017-07-31 22:36:51

Nieuws van de coördinatoren , zomer 2017.

 

Vrijwilligers

De zomer is in volle gang en op dit moment genieten veel vrijwilligers van een welverdiende vakantie. In het voorjaar hebben een 8 tal nieuwe vrijwilligers de basistraining gevolgd en we kijken terug op een aantal mooie avonden waarin we met en van elkaar geleerd hebben. Ook hebben een aantal vrijwilligers een (vervolg)module gevolgd bij de VPTZ en van hen horen we veel  positieve geluiden. In april hebben we een ochtend georganiseerd voor vrijwilligers met 2 workshops: workshop mondzorg en workshop handmassage geven. Hiervoor was veel belangstelling. In mei hebben we voor alle vrijwilligers weer een  gezellige middag georganiseerd bij “Theehuys de Grimberg”.  Na een kopje koffie of thee met heerlijk gebak kregen we een boeiende lezing over dementie.  Inmiddels was het weer na een regenachtige ochtend weer opgeknapt en konden we genieten van een heerlijke wandeling. Als afsluiting kregen we een buffet met allerlei lekkere broodjes, quiche en salades. Al met al een mooie en vooral gezellige middag!

 

Gasten

Vanaf januari mochten we al 24 gasten verwelkomen. Hieruit blijkt opnieuw dat ons Hospice voorziet in een behoefte. Evaluaties met familie zijn altijd positief en een veel gehoorde opmerking is dan ook:” het voelt bij jullie als een warme deken”. Sinds vorig jaar bieden wij de mogelijkheid voor respijtzorg in onze logeerkamer en ook voor deze vorm van zorg weten huisartsen, thuiszorg en mantelzorgers ons steeds vaker te vinden.

 

Coördinatoren

Ook als coördinatoren zitten we natuurlijk niet stil en wij hebben de afgelopen periode deelgenomen aan het Palliatieve Zorgcongres in Ede en aan het Symposium “Dementie” in Hengelo. Beide dagen waren leerzaam en het is altijd mooi om andere coördinatoren te spreken en ervaringen te delen.

 

Giften

Nog steeds worden we regelmatig verrast door giften vanuit verschillende onderdelen van de samenleving, zo fijn dat veel mensen het Hospice een warm hart toedragen!

 

Als afsluiting willen we iedereen een mooie zomer wensen!

Een hartelijke groet,

 

Annie Gerritsen en Annemieke Middag

Coördinatoren 

Gift atletiekvereniging

2017-06-28 19:30:34

We hebben een gift ontvangen van de atletiekvereniging die een lady's run hadden georganiseerd. Van elke deelneemster is één euro gedoneerd aan het hospice.

 

 

Team De Brug Twente

2017-05-10 20:34:20

Als je op het einde, op z’n kwetsbaarst bent,

Mensen om je heen misschien niet meer kent

Laat dan ons contact nog mogen zijn

Door aanraken, al is het nog zo klein

 

Zolang het u rust en geborgenheid biedt

En u van deze ontspanning nog geniet

Mogen wij u een massage geven?

Juist in dit stuk van uw leven.

 

Wij zijn de Brug Twente. Met 2 ervaren sportmasseurs hebben we een mooie kleine praktijk opgezet in Rijssen. We geven daar, naast verschillende massages, onder andere ook Cranio Sacraal behandelingen en workshops over Essentiële Oliën.

 

Aanraking is een levensbehoefte. Juist ook in de laatste levensfase.

Wij willen dat graag bieden door (hand)massages.

Een manier om te ontspannen en deze levensfase mogelijk draaglijker te maken.

 

Vanuit dit idee hebben we een mail gestuurd naar de hospice om eens te informeren naar de mogelijkheden om daar (hand)massages te mogen geven.

Juist in die laatste fase is contact, het laten weten dat je er bent, belangrijk. Daarnaast is ook de ontspanning die een massage kan geven iets om van te genieten.

Inmiddels komen we eens per 2 weken op donderdagochtend bij de hospice. We hebben de vrijwilligers van de hospice de mogelijkheid gegeven om zelf eens een handmassage te ervaren. Onlangs hebben we deze handmassage ook als workshop gegeven. Superleuk om te doen!

Voor ons is het een cadeautje om bij de hospice massages te mogen geven.

Mocht u meer willen weten over wat wij zoal doen, neem dan contact op via onze website.

Met ontspannen groet,


Team De Brug Twente

info@debrugtwente.nl

www.debrugtwente.nl

+31620686244

 

 

Winterwandeling

2017-02-19 18:25:55

Winterwandeling

 

Op 28 januari was het zover.

Enkele vrijwilligers van de Hospice hadden een winterwandeling georganiseerd. En winter was het! Er lag een mooi laagje sneeuw. We verzamelden bij de Borkeld en kregen daar heerlijke chocolademelk met slagroom, een lekker kopje thee en lekkere koeken.

Zo konden we er wel tegen.

In twee groepen begonnen we aan de wandeling. Erg gezellig zo met elkaar. Helemaal als je halverwege een hartversterking krijgt, een borreltje naar keuze.

 

 

 

 

 

Wat is het dan geweldig om met zo’n grote groep 3 reeën voorzichtig uit het bos te zien komen!

 

Al babbelend vonden we de weg terug naar de Borkeld en ging het in konvooi naar ’t Witte Hoes. Daar wachtte ons een heerlijk stamppot buffet en dat ging er uiteraard wel in. Het was erg gezellig om onderling zo met elkaar samen te zijn.

 

Zeker voor herhaling vatbaar!

 

Hennie Mekenkamp (vrijwilligster) 

Schenking BTT

2016-12-18 17:05:27

Bedrijfs Toertochten Twente schenkt € 4.360,- aan Hospice de Reggestroom

Op donderdag 15 december overhandigden Ben ten Hag en Mark van Losser, vertegenwoordigers van Bedrijfs Toertochten Twente (BTT) het prachtige bedrag van € 4.360,- aan Evert Voortman, penningmeester van Hospice de Reggestroom te Rijssen.

BTT is een platform waar diverse ondernemingen jaarlijks een fietsevent voor relaties organiseren. In 2016 werkten onder andere BDC Architecten, Van Losser Installaties, Goossen-Te Pas Bouw, Kuiphuis Kraanverhuur, Loohuis Communicatie en IT, Hecla Professional  en de Ten Hag Groep hierin samen en onderhielden zij daarbij ook goede contacten met het samenwerkingsverband ‘365 dagen rond in Overijssel en ‘Immer Weiter’.

Naast het feit dat deze bedrijven binnen dit platform een gezellige dag met hun relaties willen beleven, koppelen zij ook jaarlijks een goed doel aan het evenement. Daarbij is de gedachte dat de deelnemende bedrijven en de deelnemers, op basis van vrijwilligheid, een bedrag doneren voor het goede doel. Dit jaar was dat goede doel Hospice de Reggestroom in Rijssen.

Penningmeester Evert Voortman nam de bijdrage dankbaar in ontvangst en gaf aan dat het geld nuttig zal worden besteed. Daarbij vermeldde hij tevens dat voor het in stand houden van ons hospice dit soort schenkingen onmisbaar zijn.

Voor een virtuele tour door Hospice de Reggestroom:
www.hospicedereggestroom.nl/hospice-virtuele-tour.html

Rabobank-medewerkers zetten zich in voor Hospice

2016-11-30 20:40:36

Rabobank-medewerkers zetten zich in voor Hospice

 

Zaterdag 19 november jl. kon Hospice de Reggestroom in Rijssen rekenen op de inzet van 12 enthousiaste vrijwilligers, die zich namens Rabobank Rijssen-Enter vanuit de coöperatieve betrokkenheid hadden aangemeld om daar te helpen. Deze keer kwam het initiatief van de afdeling bedrijven van de Rabobank.


Na een hartelijke ontvangst door één van de vaste vrijwilligers, konden de bankmedewerkers aan de slag. De klus behelsde het blad vrij maken van het terrein, het reinigen van de buitenkant van het gebouw en de schoonmaak van het dak. Sinds de opening van Hospice de Reggestroom helpen medewerkers van de bank jaarlijks op een zaterdag in november.

Samen sta je sterker! Na ongeveer vier uur was het karwei geklaard. Het Rabo-vrijwilligersteam is trots dat zij op deze manier een klein aandeel heeft in het schoonhouden van het Hospice en is blij dat zij haar betrokkenheid op deze manier kan tonen!

Foto: Rabobank Rijssen-Enter

 

In plaats van cadeaus

2016-11-20 19:55:45

Het echtpaar Mook uit Enter vierde onlangs hun 50 jarig huwelijksfeest. Het was een mooie dag die ook nog eens een verrassing opleverde voor ons. Het echtpaar had de gasten gevraagd om, in plaats van cadeaus, een gift te doen voor Hospice de Reggestroom.

Daar werd positief op gereageerd en we mochten dan ook een mooi bedrag van ruim 900 euro in ontvangst nemen! Vanzelfsprekend zijn we hier heel erg blij mee!

 

Bedankje coordinatoren

2016-11-20 18:53:35

Via deze weg willen we iedereen bedanken die ons 5 jarig jubileum tot een succes heeft gemaakt.

 

Een speciaal bedankje gaat naar:

De Rijssense middenstand voor hun gulle aandeel in de verloting

De Sterkerij voor de heerlijke hapjes

De familie Morsink uit Enter voor de eieren

 

Van de Mariaschool in Rijssen ontvingen wij in verband met het 5 jarig bestaan het boek Vlinders in de kerk. 

Dit gebaar wordt bijzonder gewaardeerd.

 

 

 

Copyright © 2013 Hospice De Reggestroom

Website gesponsord door Heuvelman Media