Nieuwsarchief


Bestuur blikt terug op 5 jaar Hospice de Reggestroom

2016-11-20 18:48:39

VIJF JAAR HOSPICE DE REGGESTROOM

 

Op 6 oktober kende ons hospice haar vijfjarig bestaan. Samen met onder meer onze vrijwilligers, de beide coördinatoren, het bestuur en de vrienden van het hospice was er een speciale bijeenkomst. Ook waren huisartsen, pastores, thuiszorgorganisaties, transferverpleegkundigen en vele anderen aanwezig bij de viering van deze mijlpaal.

Bestuursvoorzitter Arend Jan ter Steege blikte terug aan de hand van het bij de start van ons hospice opgestelde beleidsplan en keek vooruit naar de toekomst van ons hospice. In de afgelopen vijf jaar heeft Hospice De Reggestroom bijna 150 gasten een plek kunnen bieden.

Dat was mogelijk door de grote inzet van de vele vrijwilligers, de beide coördinatoren, het bestuur en de geldelijke ondersteuning van de vrienden van het hospice. Daarnaast hebben vele andere personen en meerdere instanties en bedrijven bijgedragen aan het succes van het hospice aan de Groeneweg, dat haar uitstraling heeft over meerdere gemeenten.

Chris Klaassen, bestuurslid van het eerste uur, overhandigde aan de beide coördinatoren een fotoboek met foto’s  van markante momenten uit de afgelopen jaren.

Daarna was het podium voor Nicole van de Beek van het Theater de Laatste Dagen. Zij nam op een luchtige manier en met de nodige knipogen over het functioneren van een hospice en haar gasten, de bezoekers mee. De aanwezigen hebben vijf kwartier ademloos naar haar geluisterd. Ieder was onder de indruk van haar optreden en de lessen, die zij het gemêleerde publiek mee gaf. Een luid en langdurig applaus onderstreepte dit.

De bijeenkomst werd afgesloten met een buffet voor de vrijwilligers. De voorzitter van de vrienden van het hospice, Wim Groenewegen heeft dit buffet geopend en na afloop gesloten. Tijdens het buffet onthulde de voorzitter van de vrienden van het hospice via een diapresentatie het cadeau van de vrienden aan ons hospice: een prachtige fontein die in de tuin van het hospice is geplaatst.

Kortom, een zeer geslaagde en inspirerende bijeenkomst. De commissie die deze activiteit heeft georganiseerd past dank voor deze aansprekende bijeenkomst : 5 jaar Hospice De Reggestroom.

 

Evert Voortman.

5 jaar Hospice de Reggestroom terugblik vrijwilliger

2016-11-20 18:38:24

5 Jaar Hospice De Reggestroom Rijssen, terugblik door een vrijwilligster

 

Donderdag 6 oktober hebben we met bestuursleden, coördinatoren en vrijwilligers in het Parkgebouw teruggekeken op 5 waardevolle jaren Hospice in Rijssen.

 

Na de groepsfoto en de koffie met gebak, zagen we aan de hand van een aantal dia’s veel bijzondere momenten en bewoners  van de afgelopen 5 jaar voorbij komen.

Samen hebben we die middag gekeken naar en genoten van een solovoorstelling over het werken in de palliatieve zorg. Hierin werden voor ons veel herkenbare situaties op een indrukwekkende en leerzame manier uitgebeeld.

Ook tijdens het heerlijke buffet werden herinneringen opgehaald over die eerste tijd, waarin we als vrijwilliger zoveel wilden doen.

5 jaar, die ik als vrijwilliger als zeer verrijkend heb ervaren. We hebben geleerd dat we niet altijd veel hoeven te zeggen of moeten doen… Nee, we mogen er gewoon zijn!!  In alle eenvoudigheid en rust, iedereen op zijn eigen manier en allemaal met ons eigen pakje levenservaring. Allereerst voor ons bewoners, maar ook voor de familie en onze collega-vrijwilligers.

Persoonlijk ervaar ik dat die levensbagage er aan bijdraagt om onze bewoners in hun omstandigheden vaak beter te kunnen begrijpen. Maar soms ook houdt datzelfde pakketje je een spiegel voor en ervaar je wie je bent en dat je dat je ook voor dit bijzondere werk kracht mag krijgen.

 

Door de vele zorgvragen, ervaringen en reacties van mensen, is duidelijk dat ons Hospice voldoet in een behoefte die er is. En daar mogen wij als vrijwilligers nog elke dag een steentje aan bijdragen.

 

Zaterdag 8 oktober was er de jubileum fair met een open huis voor belangstellenden.

Het weer was gunstig, de verkoop en belangstelling goed. Door de hulp en inzet van vele enthousiaste mensen was de opbrengst ruim 2000 euro.

 

Inmiddels staat er een bijzondere watervalfontein in de tuin van ons Hospice.

Zowel gasten met hun familie alsook de vrijwilligers genieten van dit mooie geschenk, gekregen ter gelegenheid van het 5 jarig jubileum.

Nieuwe servetten voor de hospice

2016-10-02 17:29:54

Onze vrijwilligsters doen ook wel eens een boodschap voor het hospice en maken dan soms leuke voorvallen mee. Pas geleden ging één van hen naar de Action om nieuwe servetten te halen voor het hospice. Aangekomen bij de kassa werden de servetten op de band gelegd, snel zette de klant vóór haar een plankje tussen zijn en haar aankopen. De vrijwilligster zei : “meneer, als u wist voor wie deze servetten zijn zou u er vast en zeker geen plankje tussen zetten”.

Zijn vraag was natuurlijk: “voor wie zijn deze servetten dan”? Op het antwoord “voor het hospice” reageerde hij spontaan met de mededeling dat de kosten van de servetten voor zijn rekening waren… Een spontane en vriendelijke actie waar de vrijwilligster hem uitgebreid voor bedankt heeft. En ook op deze plek: nogmaals dank, vriendelijke meneerbij de Action!

Hospice blij verrast met bijdrage van Rijssense Mannenzang

2016-08-01 13:50:05

Hospice blij verrast met bijdrage van Rijssense Mannenzang

 

Dinsdagmorgen 26 juli werd door Jan ter Maat van de Rijssense Mannenzang een cheque van €1.000,- overhandigd aan de coördinatrices van Hospice de Reggestroom, de dames Annie Gerritsen en Annemieke Middag. Onder toeziend oog van de blij verraste Hospice-penningmeester Evert Voortman.

 

Het bedrag van deze cheque is bijeengebracht tijdens de 8e Rijssense Mannenzang die op 22 juni 2016 in de Schildkerk in Rijssen is gehouden.

 

Het Hospice is erg blij met deze gift die bestemd wordt voor het inmiddels aangeschafte terrasmeubilair voor de gasten van het Hospice. De gasten kunnen dan bij mooi weer op een comfortabele manier van de buitenomgeving genieten.

 

Verkoop kaarten

2016-03-16 19:57:34

De beide meisjes kwamen met een envelop met daarin 53 euro. Ze hadden kaarten gemaakt en deze verkocht. De opbrengst was voor de Hospice.

Liefdevolle zorg

2016-03-15 13:11:32

De letter hebben we gekregen van het wijkteam van de gereformeerde kerk in Enter, zij hadden als thema: geloof, hoop en liefde.

Vriejwilliger

2015-12-23 23:02:02

.

Koor Promises zingt kerstliedjes

2015-12-23 22:56:52

Het koor Promises zingt kerstliedjes voor de gasten en vrijwilligers in hospice De Reggestroom. De luisteraars genieten volop van het jaarlijkse optreden en de kerstsfeer die dit optreden met zich meebrengt.

 

Bijzonder gewaardeerd een cadeautje voor de vrijwilligers van het hospice

2015-11-15 18:26:05

.

Vrijwilliger Ferdinand en gast genieten van muziek

2015-11-15 18:16:25

Copyright © 2013 Hospice De Reggestroom

Website gesponsord door Heuvelman Media